TWÓJ KOSZYK

Koszyk jest pusty
 
ksiazka tytuł: Mazury. Kuchnie regionalne autor: Magdalena Hańska przepisy
DOSTAWA WYŁĄCZNIE NA TERYTORIUM POLSKI

FORMY I KOSZTY DOSTAWY
  • 0,00 zł
  • Od 9,90 zł
  • Od 9,90 zł
  • 0,00 zł
  • 9,90 zł
  • Od 9,90 zł

Mazury. Kuchnie regionalne

Producent: KDC Warszawa
Rok produkcji: 2010 r.
Format: B5
Język: polski

Dostępność: dostępny
29,90 zł 25,70 zł

Kuchnia mazurska mieści w sobie dwie różniące się między sobą tradycje kulinarne, warmińską i mazurską. Na Warmii chętnie jadano zupy fasolowe, grochowe, kapuśniaki na wędzonce. Na Mazurach z kolei często podawano żurek, czerninę z podrobami oraz wszelkiego rodzaju zupy rybne.
Potrawy kuchni mazurskiej są ściśle związane z porami roku: wiosną spożywa się szczaw i pierwsze warzywa, czyli wszystko to co można zebrać na łące i w ogrodzie. Jesienią i zimą dominuje dziczyzna i przechowywane w spiżarniach i piwnicach smakołyki - dżemy, powidła, suszone grzyby i jabłka.

 

Newsletter

Newsletter
Zapisz Wypisz

Płatności

Kanały płatności

Księgarnia Literacka i Rolnicza akceptuje płatności:

  • płatność elektroniczna eCard (karta płatnicza, ePrzelew)
  • za pobraniem - przy odbiorze przesyłki należność pobiera listonosz lub kurier